Dr.Oetker Zmes Venčeky 290g
Venčeky Dr. Oetker obsahujú zmes na prípravu odpaľovaného cesta a zmes na prípravu krému. S ich pomocou budú Vaše Vanilkové venčeky ako od majstra cukrára. Stačí pridať vajcia, mlieko, cukor a maslo a ľahko vytvoríte 30 ks nadýchaných venčekov. Lahodný zákusok na nedeľné popoludnie prevoňané vanilkou. Vlastnoručne pripravenými domáce venčeky urobíte radosť svojim blízkym a ich príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne každý!
Tip: Vyskúšajte na vrstvu krému pridať vrstvu šľahačky (klasické alebo šľahačky v prášku Dr. Oetker). Tiež môžete vyskúšať Letné veterníky s Jahodovou alebo Malinovou náplňou Dr. Oetker as ovocím. Neodolateľné sú tradičné Karamelové veterníky. Do šľahačky jednoducho pridáte 2 balíčky Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker a vyšľaháte.
NÁVOD NA POUŽITIE
Balenie obsahuje: 140 g zmesi na prípravu cesta 150 g zmesi na prípravu krému K tomu pridáte: na cesto: 125 g zmäknutého rastlinného tuku na pečenie 250 ml vody 3 vajcia (veľkosť M) na krém: 650 ml mlieka 150 g masla 60 g mouč cukru Všetky druhy rúr pred pečenie dobre predhrejte! Elektrická rúra: 200 ° C 20 - 25 min. Teplovzdušná rúra: 180 ° C 20 - 25 min. Plynová rúra: stredný stupeň 20 – 25 min. Pri pečení prvých 15 minút neotvárajte rúru! Pri pečení rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou! 1. Príprava cesta: Rastlinný tuk a vodu dáme variť. Do vriacej hmoty za stáleho miešania nasypeme obsah vrecka so zmesou na cesto a miešame, kým cesto nie je hladké. Odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta pridáme 3 celé vajcia a šľaháme elektrickým ručným šľahačom asi 3 minúty. Potom cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou trubičkou a na vymastenom plechu tvoríme venčeky s priemerom asi 6 cm. Pečieme v predhriatej rúre. Čas a teplota pečenia sú uvedené v tabuľke. Po vychladnutí venčeky pozdĺžne rozkrojíme. 2. Príprava krému: Obsah vrecúška so zmesou na krém rozmiešame v 250 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť. Mlieko s práškom vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Po uvarení necháme krém vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny a po častiach doň zašľaháme vychladnutý krém. 3. Príprava venčekov: Na vychladnuté spodky venčekov nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka pripravený krém a priklopíme vrchom venčekov. Nakoniec venčeky pocukrujeme. Dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky. Tip: Vanilkové rezy Pokiaľ chceme ušetriť čas, môžeme namiesto Venčekov pripraviť Vanilkové rezy. Cesto rozdelíme na 2 polovice a každú pomocou stierky rozotrieme na vymastený plech 30x40 cm. Cesto rozotierame na všetky strany pozdĺžne aj priečne. Pečieme podľa tabuľky. Po vychladnutí natrieme na spodný plát krém, priklopíme vrchným plátom a necháme 2 hodiny tuhnúť v chladničke.
ZLOŽENIE
Pšeničná múka,Kukuričný škrob,Cukor,Kypriace látky (dihydrogéndifosforečnan sodný, hydrogénuhličitan sodný),Aróma,Jedlá soľ,Farbivá (beta-karotén, riboflavín)
ALERGÉNY
Obilniny obsahujúce lepok,Vajcia a výrobky z nich,Mlieko a výrobky z neho (vrátane laktózy)
Výživové údaje
Výživové hodnoty na 100ml:
Energetická hodnota 882 kj / 210 kcal
Tuky 12,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 9,7 g
Sacharidy 14,9 g
z toho cukry 9,4 g
Bielkoviny 3,3 g
Soľ 0,08 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.